ABOUT LINKS TAG
about


fragile and friggin fatigue with stuffs


NEW YEAR'S RESOLUTION + THROWBACK STUFF // Saturday, January 20
Saturday, January 20, 2018
So em back ! and dah 2018 😅😅 weh lama gila tak update blog hahahaa, so since skrg baru 20 january 2018 , still ada masa untuk ckp psl new year resolution cehwah . Talkin' abt resolution , hm susah gila to get one, semua biasanya acah je , but idc nak jugak.
So , for this year, my new year resolution is
1) Dapat bertabah for second year degree , 

Ma sha Allah gais , srsly bannyak gila problem . FOA , my course club. Basically, untuk tahun 2017/2018 , kitorang dpt penyelaras club baru , but Astaghfirullah , fussy yg amat , everything kena detailed gila sampai kadang rasa nak hempuk je dia 😂😂. and for next sem , i need to take an extra ELF . wanna knw ? sbb aku drop subject paint and coat haritu  , tak mampu bwak weh , cukuplah 7 subjek untuk final , pun dah sesak napas. For this sem ,i took 7 subject , like ( mcm amik pmr)
meh aku cerita sikit psl course aku Analytical & Environmental Chemistry .Course aku ni 6 sem ,plus practical 3 bulan. untuk sem tiga ni , aku amik subjek , kimia sebatian karbonil (KILLER PAPER) , prinsip ekologi , 2 amali , teknik pemisahan dalam kimia analisis, statistik untuk kimia ( i drop waktu sem 1, so kena amik balik) , and kimia alam sekitar . and for the kimia sebatian karbonil walah, srsly aku rasa aku dh mati waktu jawab paper tu . and disebabkan aku dh drop paint n coat , sem depan , kira nya jam credit aku berat sikit la sbb kena amik elektif 2 kot . grrr.

2) Harap dapat bersabar lebih

Well , fr those yg tahu apa masalah yg aku hadap dkt terengganu ni for sure la benda yg slalu dorang ckp is " sabr" of course la bersabar tu penting but kadang aku burst . and certain ppl nak pertikaikan cara and suara aku bercakap . FYI , aku mmg jenis brcakap kasar , ( but tkdela kasar smpai cursing 24/7)  but kasar , sbb aku mmg byk berkawan dgn lelaki drpd perempuan , since i was in primary sch , smua member semua lelaki . aku tak boleh ngam dgn perempuan sbb entah . aku rasa dorang gedik . bila masuk skolah menengah baru la boleh masuk dgn member perempuan sbb masatu hormon suka dah mula ada.PUBERTY. yes . sbb tu aku start gang dgn perempuan . tak masuk sgt dgn lelaki dah . tp member aku pun mulut jenis selipar jgk . so basically mmg aku ckp mcm nak gaduh , tp tu mmg cara aku ckp . suara ? suara aku berubah since skolah menengah . jd mcm serak pecah . the struggle is real bila tgh study pakai earphone , aku nyanyi beria kot . roommate aku pakat gelak . nampak la kan suara aku dasat macam mana . then kalau aku nervous , takde mood , lagila suara aku taknak keluar kau tahu . aku ni jenis baran jugak . salah sikit nak melenting , yeas . tu yg harapnya 2018 ni dapatlah pupuk nilai sabar tu dlm diri . oh yea dkt sini aku mmg control gila , ( dari segi cursing) tak mencarut sangat . tpi kadang tu keluar je 😂😂😂

3) Fear

21 and yet im still talking about rubbish . ok la love.  its kinda bullshit yknow bila kau kena dumped . ALWAYS , idk but im still hoping those ppl who dumped me , kena buang balik . im bad i knw , but idk , korang tak rasa mcm mana kena khianat , janji sampah , it hurts , everytime bila kawan kawan still tanya abt him . it sucks . so ive decided to push everyone who came , if they wanna stay , okay fine . if the wanna leave , go on . im not expecting anyone to stay any longer . but idk everytime i told myself that im not gonna fall fr any boys anymoh , i end up falling , and even harder.  so for this new year resolution m ive put some courage in myself , if it meant to be , then it will be . so kalau betul he is the one , he will stay no matter what .  In another words , im hoping myself to be better to myself . I just wanna love myself more that no one can hurt me .

OKAY THROWBACK TIMEEE LEGGOOO
I just feeel like wannaa do a lil throwback since im bored af . kena tunggu besok untuk gerak bangi . yada yada tak packing pun lagi lalalallalaa.


Masa jadi facy untuk program kepimpinan , ai pengawas okayy
 

masa ni dah gemuk , tapi aku peduli hape 

Pergi lawatan , last  year of sch kan , semua event nak join

Done form 5 , together with the sewels

rasa mcm geng geng sajat masani , dahla aku anti make up pastu cekgu paksa make up sbb aku bawak watak tukang pinang , astaga.

masa tuisyen , bila acik kata rehat . pergi serang dapur acik makan ais  tak senonoh punya perangai

Jalan jalan the mines , lepas spm ni la paling jauh aku pergi , masani pun dh gemuk tapi tak sedar , peduli ahhhhh







skandal paling tak semenggah .



since kitorang amik subjek sains pertanian , kitorang bt bbq sempena membedah ayam .

ni sama je

tasik kenyir , lepas sekolah jugak ni . aku yang kena pimpin cik mira sbb cikmira kata aku stabil gais . aka gemuk latu

lepas spm , ibu abah byk suruh masukkan kitorang dlm explorace , disebabkan berat badan masa ni mcm berat bdan org mengandung , aku lari lembab gila . so , kalah.

kena pegang ular , nampak tak siapa paling belakang :')

bergambar dgn itik lagi best , compare dgn artis , takde la aku insekiyo nak mati sbb gemuk 

in sha Allah kawan sampai akhirat . hiks

tahlah dia ni tak puas hati org nak amik gambar sorang

see ? kan dh kata skandal .



masa cemerlang dlm akademik , cehwahhh skrg ni melingkup

sukan pun jaguh au , bukan beshe beshe ( riak)

Nampak ? 

Sukan kampung pun reti main , okay kira la harga hantaran skrg


OKAY BYE KENA TOLONG DEPA KEMAS DAPUR BYE




randomsz // Tuesday, January 3
Tuesday, January 03, 2017
assalamualaikum, so topic harini i random since i refused to study padahal next paper is inorganic which is damnnnnnnnnn hard , upcoming paper semua got me be like *blood tears* kahkahkah susah tp masih tak sedar diri , gimme chance to lek jap sbb physical chem td got me like duhhh , ppl was asking "kau mesti boleh jawab an senyum je" well listen ppl , im well knwn as the most tak stable person . dripada segi fizikal or mental , so roughly aku senyum tadi sebab soalan T.T , tiga hari punya tak tidur hahhahahahahhah but ada dua tiga soalan jela yg aku mmg buntu habis , rasa mcm "AMAGASH APA NI BILA AKU BELAJAR NATANG NI" but aku baca soalan tu with *sighing* hahahahaha , i could say skrg ni im more matured in handling my emotions , kahkahkah . aku skrg lagi rileks la dari dlu *puji diri sendiri jap kasik can puhlease* , why ? sebab skrg if ppl sakitkan hati aku , end up aku macam "takpelah " and that takpelah continues in every situation . wait , but bila makanan lambat sampai i got no chill rasa cm nak g counter and "AI WANNNNNNTT MYY FOOODDDDDD" cm zombie pulek perangai .

 okay back to chill , ppl left me and all the things yg aku cakap is " haha biar lah dia nak bt apa " aku rasa ni mesti sebab dlu aku pernah borak dgn abah..

Me : abah , akak still tak boleh lupa apa 'A' bt dkt akak , idk why but it just hurts , at one point akak rasa maacam akak tokleh terima apa dia bt kt akak , he left without saying sorry bah .

Abah : Akak , tula siapa suruh waktu dia bt akak mcm tu akak tk bgtau abah , kalau tak mmg abah katuk je dia tu dgn bola boling abah tu .

Me : Abahhhhh im serious ni , akk rasa sedih cm tahpapa je .

Abah : Okay dgr ni , dalam hidup kita kena belajar maafkan orang , akak dh maafkan dia ?

Me : erm dah lama maafkan .

Abah : haha jgn tipu abah sayang , abah jaga kakak drpd akak lahir , akak still tk maafkan dia ni.

Me: dahlaaaaa abahhh , srs dh maafkan .

Abah : Kalau kita maafkan orang , kita kena lupakan apa yg dia bt dkt kita , ye abah tahu dia dh    sakitkan hati anak abah , akak nangis sebab dia semua . tapi lupakan apa dia buat sayang , maafkan . teruskan hidup , skrg akak suka dkt M tu kan , haa jd lupakan la apa dia buat dkt  akak . boleh ? kalau akak boleh maafkan orang , lupakan apa yg org tu bt dkt akak .

so basically abah and ibu is the one who give me endless support ,
waktu aku suka , always with abah and ibu.

jujur aku ckp , aku sejenis anak yang possessive , pergi mampus la mulut orang nak kata aku mengada , aku mengada dgn makbapak aku kot .

yes aku jenis anak yang setiap kali nak keluar hangout dgn kawan mesti mintak permission , even aku jauh dari pandangan dorang , permission dorang penting bagi aku .
setiap kali aku sampai tempat , cth cm kalau g mcd , aku akan terus update dorang , kalau aku nak gerak pun aku update , kalau aku berhenti isi minyak ke , singgah kedai buku , semua aku akan update . aku pernah kena marah dengan ibu , "kamu ni kakak , asyik update je,cuba ada life sikit . pergi jela dgn kawan kawan tu , elok elok , jaga diri .

and yes aku jenis anak yang setiap masa nak call ,

"abah dh smpai opis?'

"ibu dh smpai opis ?"

"abah ibu dah balik ?"

"abah ibu dah makan?"

"abah ibu dh solat ?"

"harini pergi mana?"

sampai pakcikmakcik aku yang bosan , padahal aku tak call dorang pun =="
yes , im that one kind of doter , oh iman ?
dia la orang yang akan jawab call aku everyday , kadang aku lupa siapa kakak siapa adik .

pernah sekali otp

Me : assalamualaikum

Iman : waalaikumussalam , akak dah makan ?

Me : belum..

Iman : iman dgn abah dgn ibu dah smpai rumah pukul 7 tadi , kejap lagi nk keluar kejap . akak pergi la makan dulu , nanti iman suruh abah call akak.

Me : okay , iloveyou

Iman : Iloveyoutoo


then i was like , damn aku bercakap dgn iman ke ? why she sounds so matured hahhahahaha . but yeah , thats the reality aku mmg anak yang paling menggedik dan menggelabah but aku peduli apa hahhahaa

erm apparently aku broke lagi , kahkahkahkah.

but kalini mcm better sikit sbb aku tak pendam sorang , semua aku share dgn abah and ibu .kalau mcm dlu aku menangis dalam tidur , kahkahkah over do mcm mati laki je . dlu aku yela block sana sini sbb konon nak move on ahahahahhahahah but then aku sedar , tak perlu pun semua tu , sbb apa ? at least dia jujur dia dh takde perasaan dkt aku drpd dia tipu , aku dapat tahu  nanti , sama je sakit dia . abah and ibu la banyak support aku , drpd segi study aku , kalau aku rasa mcm penat , aku call dorang, mintak doa . if tetiba mental breakdown , call dorang mintak nasihat , biasanya abah ibu akan cakap dahla lupakan . sbb tula aku jd mcm ni skrg . tenangg , sbb waktu aku tengah ribut , family aku dgn rumet aku je tahu berapa kali aku tgh study lepastu tetiba menangis , tak selera makan la , okay benda pelik ok kalau seorang nurin takde selera makan . yes mmg kalau aku dah sayang , sayang . tapi cuba kau cakapppp nak aku buat camne , orang dah taknak kau , kau nak ke merayu "WUU TERIMALA SAYA , SAYA BETUL BETUL CINTAKAN AWAK" pls ,jangan bagi aku tergelak sampai tersembur kat sini , no if he says no means no . kau takpayah la nak merayu bagai ,


Girls , listen .stay educated . heartbreaks is what will strengthen you back , believe me . u will learn frm mistake , and repeat them but the most important thing is you learn . biar lah kau jatuh , biarlah kau rabak , biarlah kau koyak . yang penting kau belajar .

jap nak tanya siapa yang baca sampai sini , kau mmg takde kerja ke ? hahahahaha ok kalau nk teruskan , teruskan lah , kalau nak stahp , wassalamu. aku ada benda nak cerita lagi

.ok so aku dah dekat dua bulan tak balik rumah , soul aku mcm dh terbang je gila do aku tak balik selama ni  T.T nasib baik member kat sini tk buat aku rasa lonely sangat kahkahkah , selepas peristiwwa aku patah hati haritu aku banyak habiskan duit aku dkt makanan hahahhahaa yela do mcm idgaf kejap so asyik makan makan makan , then member kt sini pulek lepas je aku kecewa haritu dorang pun support gak la dgn ajak aku keluar , g tengok laut , g makan makan , yey duit habis yey . hahaha tapi abah ibu kata pergila , kalau aku taknak keluar pun dorang suruh keluar risau aku kemurungan  hahahhahahha , anak abah ibu ni okay laaa kuat lagi sado . kahkahkah

aku so far okay je , entah la okay ke tak aku dah jadi heartless gila skrg , malas nak kisah apa apa .

so ni je yg dapat aku summarize kan fr my amahhhzingg 2016
jap nak share gambaq sat  .

sebenarnya malu nak melumpat macam ni but kahkahkah


my queen's lounge sangat kahkahkah

my labb teamm , tahniah , references semua sama ! nama pun satu group


singgahsana 217 , my 20hours gang squad .



masani last lab fr sem 1 dgn dr hasmizam , pulun amik gambaq ler padahal sem depan jumpa balik lab ni kahkahkah


yaww , addaaaa , my first person la dkt yuemti hahaahha mementang sama mentor so mcm rush la nak jumpa waktu awal awal tu


first toime datang lagun kat ganu harharhar


back on the bic ! hahahahaa menggelabah gila naik basikal masani 


complete set !


sepanjang dalam kereta ni aku kena marah sbb susah nak dpt decent photo hahahahahahaaha


ni okay what , dah aku kata bt muka hodoh , semua nak control daaarrr




first ke two weeks at yueemti


1..2..3..NURINNNNN . 
WHATTTT ?


NI OKAY KE TAK HAHH


berterabur je semua


ha ah conical flask dgn glass rod , carik aku cepat ! hah lambat


masani ada org promote kerupuk , well biasa la ada rumet bdk sekolah ni susah semua dia nak . so kita amik gambarla bukti dia tamak


masani aku nak tulis order , dia boleh nekad nak amik gambar lagi kahkahkah
aku hanya mampu gelak je 


terimakasihlakepadasipolanyangamikgambarni


Ermm , say no to decent photo


throwback matrik , sbb 2016 , aku habis matrik 


mates yg slalu teman waktu susah senang tapi ya tohan kuat merajuk , siapa nk kawin dgn dia ni kena pandai pujuk . aku jenis kasar so kalau merajuk kepe ke aku lebih suka paksa dia bgtau hehehehe


nampak tak ? dkt library pun dia teman , padahal nak usha crush je kekeke


benda aku takkan lupa , my blvd rumet , mimi


tgk ? waktu math pun dgn aku 


benda paling ajaib la harini semua pakai baju kurung , masani dah nak hujung hujung sem 2 dah


sorry aku mmg takboleh kawal perangai aku suka kacau orang amik gambar , maap . 2017
 in shaa allah aku jd lbih annoying


enons'ssszzz


habis matrik kita jimba kahkahkah ,  first outing and first toime pergi jauh kahkahkah


gambar ni tak rancang pun nak jd mcm ni hahaahhahahahhaahahaha


ni second round sebenarnya , aku tk berani naik rasa macam nak terkeluar anak tekak . hahahahahhaa kepala mcm nak tercabut


our beloved mr soo , huaaaaa i miss him badly , he's like our papaaa


no , no decent photo


turutan gambar berterabur aahahhahaah masani baru balik opis suksis , dahssyat betul nak uruskan satu event , nk kena pi tgk dorang bt video la apa la blabla la


palingggggggg , gang dalam team event management yg agak okay la , padahal sengal


yeyyyy menang fakulti paling havoc aka paling memekakkkk


of course la kena ada gambar enam orang ni , oh yea kami bereempat baju biru sbb kitorang incharge event ni kira cam acah acah orang pentingla .


okay aku rasa lebih baik aku stop dkt sini jap , lenguh dua jam menaip . kahkahkah . nanti kalau ada gambar best best from 2016 aku shareee , till hereee theennnnn . lotsalove - nughin